top of page
Sök
  • Skribentens bildSM i Fotografi

Elin Stahre är svensk mästare i Klassiskt porträtt och Baby


SM i fotografi avgjordes i helgen på Grand Hotel i Alingsås. Alla som vann i respektive kategori kan titulera sig svensk mästare, och Elin Stahre lyckades med bedriften att vinna i kategorierna Klassiskt porträtt och Baby.


Vinnarbild kategori Klassiskt porträtt: ”Please just one more day” av Elin Stahre


Elin är bosatt i Habo, Jönköping och jobbar som fotograf på heltid sedan åtta år tillbaka. Framför kameran finns mestadels bebisar, gravida, vilket även gav en andraplacering i kategori Gravid, och familj. Men Elin fotar och genomför även egna bilder som hon kommer på.


"Min vinnarbild i klassiskt porträtt dök upp som en bildidé en kväll. Dagen efter knackade jag på i en sommarstuga i närheten av vårt hem där ett äldre par bor under sommaren. Någon dag senare kom de till studion och jag guidade dem genom fotograferingen för att få fram rätt känsla i bilden. Det visade sig vara en lyckad bildidé."


Andraplats kategori Gravid: ”African beauty” av Elin Stahre


I finalen tävlade Elin i kategorierna Klassiskt porträtt, Grupp, Baby, Kreativt barnporträtt, Klassiskt barnporträtt, och Gravid och lyckades placera sig högt i alla kategorier. Förutom att vinna i kategorin Baby knep hon även andra och tredjeplatsen i samma kategori.

"Det var en overklig känsla att få se sex av mina bidrag i galleriet där topp fem i varje kategori hängde. Det var med stor spänning vi följde prisutdelningen och nedräkningen till pallplatserna. När fjärdeplacerade bilden i baby kategorin dök upp insåg jag att det blivit både brons, silver och guld för mina bilder i den kategorin."

Andraplats kategori Baby: ”Is that you Daddy?” av Elin Stahre


Årets SM hade rekordmånga deltagare med 333 anmälda fotografer utspritt på 16 olika kategorier med totalt 1 653 bilder. Elin har tävlat i SM många gånger tidigare, och är flerårig Svensk Mästare som även vann Årets Bild 2021.

"Vinnarbilden i baby är jag extra glad över att den tog sig till toppen. Det är nämligen samma bebisar som jag vann med för två år sedan. Under deras halvårsfotografering försökte jag återskapa bilden från nyföddfotograferingen och lyckades få till denna bild."


Vinnarbild kategori Baby: ”Good night little brother” av Elin Stahre


Elin jobbar mestadels i studion och i somras gjorde hon en nysatsning där hon tog över en tom lokal på 225 kvadrat och byggde om den till fotostudio.


"Jag har tävlat i några år nu och har även varit med att döma SM finalen 2022. Det ger nya lärdomar varje år och jag tycker att jag har utvecklats massor som fotograf av att bara våga vara med och tävla, samt att lyssna på domarna under tävlingens gång."


Glad vinnare i Klassiskt porträtt och Baby - Elin Stahre Foto: ROBIN LEVIN


Utöver fotograferandet håller hon en hel del workshops för andra fotografer, främst i nyföddfotografering och i hur man får lönsamhet och ett hållbart företag som fotograf.

"Planen framöver är att jobba halvtid närmaste året eftersom jag har en liten bebis på 3 månader hemma. Det blir lite pysslande med tiden för att få det bästa från båda världar."


För mer information, besök: Elin Stahre Photography


41 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page