top of page
Sök
  • Skribentens bildSM i Fotografi

Ida Carlsson är svensk mästare i Bröllop Porträtt

Uppdaterat: 18 okt. 2023

SM i fotografi avgjordes i helgen på Grand Hotel i Alingsås. Alla som vann i respektive kategori kan titulera sig svensk mästare, och Ida Carlsson lyckades med bedriften att vinna i kategori Bröllop porträttÅrets SM hade rekordmånga deltagare med 333 anmälda fotografer utspritt på 16 olika kategorier med totalt 1 653 bilder. Det här var första gången som Ida tävlar i SM.

Jag blev väldigt chockad när jag vann. Jag visste att jag fått bra poäng men jag låg 0.4 poäng efter ledaren, efter den öppna jureringen. Jag var så skakig när jag gick upp på scenen och trodde verkligen inte att det var sant.”

Årets vinnare i Bröllop porträtt: ”Freedom” av Ida Carlsson


Tävlingsbilden är tagen på ett bröllop i Toscana 2022. Paret ville fotograferas vid en lång grusväg kantad av cypresser, men på andra sidan vägen fanns detta fält.


Ljuset låg bra åt det hållet trots att det var mitt på dagen, och jag älskade det enkla i färgerna och formen på kullen. Vi hade egentligen inte mer tid men min man som var med och assisterade mig sa ”kör på nu, jag hämtar och vänder bilen så att ni kan plåta lite till och bara hoppa rätt in i bilen sen”. Så det gjorde vi och det var vi alla väldigt glada för sedan. Paret hade nog övat på det där lyftet, för som jag minns det kom det till helt naturligt!”


Ida skickade in två andra bilder till kategorierna Bröllop porträtt och dokumentär som tyvärr inte gick till final, men fick bra poäng och Honourable mention.


Anledningen till att jag var med alls i tävlingen var att jag ville göra något med bilden som faktiskt gick till final. Jag kände att den var speciell när jag såg den på skärmen hemma.”

Glad vinnare i Bröllop Porträtt - Ida Carlsson Foto: ROBIN LEVIN


Ida Carlsson är från Helsingborg, och förutom att fotografera och filma bröllop fotograferar hon porträtt, lifestyle, bostäder och sport. De senaste tio åren har Ida arbetat med marknad och kommunikation i mäklarbranschen på Mallorca. Under hösten har Ida sagt upp sig från jobbet inom märklarbranschen och har nu som mål att satsa fullt ut på sitt foto- och videoproduktionsföretag.


Jag har haft många bröllop under hösten så jag har en hel del redigering att jobba med. Jag ser också fram emot att utveckla min service som fotograf och kommer börja erbjuda mer printar och album till mina bröllopspar, vilket ska bli jättekul. Efter SM är jag mer motiverad än någonsin att utvecklas som fotograf, och nästa år hoppas jag kunna skicka in bilder i fler kategorier än bara bröllop för att verkligen utmana mig själv.”


För mer information, besök: Ida Carlsson Photo & Film
47 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page