top of page
Sök
  • Skribentens bildSM i Fotografi

6 svenska finalister i World Photographic Cup 2024

Finalisterna i World Photographic Cup (WPC), det som vi också kallar VM i fotografi, offentliggjordes på Imaging USA den 30 januari 2024. Landslagskapten John Hellström kunde glatt konstatera att i det svenska landslaget har 6 fotografer gått vidare till final i den prestigefyllda tävlingen där de allra bästa bilderna i världen tampas om att ta hem första platserna i de 10 olika kategorierna.


WPC är utöver en individuell tävling även en lagtävling där finalbilderna samlar poäng till sitt land och där landet med största samlade poängsumman vinner den åtråvärda trofén - World Photographic Cup.


Varje kategori i WPC har 10 finalister, och de svenska finalisterna är:Illustration/Digital Art: Hanna NeretIllustration/Digital Art: Sara SandbergNatural Portrait: Elin StahreReportage/Photojournalism: Susanne NyströmSports: Petter ArvidsonSports: Jonathan Näckstrand


BEST OF NATION

Utöver de 10 finalisterna i varje kategori utses också "Best of Nation" - en utmärkelse för den fotograf som har högst uppnådda poäng för en bild i respektive land. I Sverige vann Jonathan Näckstrand Best of Nation (Sweden) 2024.
Det slutliga resultatet i WPC avslöjas i Dallas, Texas (USA) i april 2024.

15 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page