top of page

LÄR KÄNNA SM-GRUPPEN
Det är vi som jobbar ideellt med att anordna SM i Fotografi

THERESE ASPLUND

Therese är en glad dalkulla som driver porträttstudion Ateljé Linslusen och jobbar som kommersiell fotograf i Fotograf Therese Asplund AB. Hon har även många års erfarenhet av att tävla både i Sverige och utomlands. Therese är sammankallande i gruppen och den som håller i trådarna. Hon har skrivit mycket av texterna till hemsidan och är ansvarig för regler och tävlingsstruktur.

https://www.thereseasplund.com/

 • Instagram
 • Facebook
malin.jpg

MARIE DE VERDIER PERSSON

I SM-gruppen är Marie den som är ansvarig för ekonomi, övergripande organisation samt tävlingsdomarna. Under SM sitter hon i tävlingssekretariatet. Marie har varit heltidsfotograf sedan 2007. 2014 öppnade hon en egen fotostudio i Alingsås, med inriktning på barn, familjer och husdjur. Marie innehar Mästarbrev samt certifieringen QEP. Hon är auktoriserad porträttfotograf och utbildad domare. Marie har dömt bland annat i WPC och FEP Awards. Marie sitter i styrelsen för SvPF och är Sveriges representant i FEP:s styrelse, där hon är vicepresident sedan 2022.

https://www.mariedeverdier.se/

 • Instagram
 • Facebook

MALIN SAYAVONG

Malin driver porträttstudion Pastill i norra Stockholm där fokus ligger på nyfödda, barn och familj. Malin håller även kurser i fotografering och ljussättning. Hon har tävlat i många år både i Sverige och utomlands med flertalet pallplaceringar. Malin är utbildad domare och har dömt WPC. Malin ansvarar för sociala medier och kommunikationen via SM:s facebook och instagram.

http://pastillfoto.se/

 • Instagram
 • Facebook
Marie de Verdier Persson.jpg
Profilbild.jpg

JENNY IVARSSON

Jenny är en porträttfotograf baserad i Tyresö strax utanför Stockholm. Hon har arbetat som fotograf i nästan tio år och fokuserar främst på nyfödda, familj och barnfotografering. Med egen erfarenhet som tävlande i svenska och internationella fototävlingar har hon varit en del av SM kommittén sedan våren 2020. Jenny har främst ansvar för kontakt med sponsorer och leverantörer.

https://photobyjenny.se/

 • Instagram
 • Facebook
Kjell-Post-2048px.jpg

KJELL POST

Kjell jobbar till vardags med programmering och fotografering.  Hans fotostudio finns i Västerås. 

I SM-gruppen är det Kjell som ansvarar för programvaran som domarna, de tävlande och administratören använder. Under tävlingsdagarna sitter han i sekretariatet tillsammans med Marie och huvuddomaren. Kjell har varit trogen medlem i SvPF sedan 2014.

https://irstafoto.com/

 • Instagram
 • Facebook
jennypuronne-SM-2048.jpg

JENNY PURONNE

Jenny jobbar som fotograf med studio i Tyresö och Thailand. Hennes specialitet är kreativa porträtt och sagobilder, men har fotograferat det mesta efter 20 år i branchen. Jenny har tävlat i SM i många år och fått en del medaljer genom åren och den sista tiden varit jury i både SM, FEP European Photographer of the year och WPC. Jennys ansvar i SM-gruppen är grafisk design.

https://www.jennypuronne.com/

 • Instagram
 • Facebook
image0.jpeg

EVELYN WALLIN

Evelyn fotar främst personliga bröllop/elopements och porträtt, både utomhus och i studio. Evelyn utgår från Stockholm men får hon resa dansar hon frivilligt loss i en glädjedans på vardagsrumsgolvet. Evelyn tycker det är vansinnigt kul att tävla och hon har sedan 2019 erhållit priser både nationellt och internationellt i flera kategorier. I SM-gruppen är sociala medier Evelyns område tillsammans med Malin.

https://evelynwallin.com/

Jag-1.jpg

HÉLENA STRANDELL PARMÉR

Hélena är fotograf etablerad i Stockholm. Hélena har en förkärlek för porträtt i stilen fine art och att skapa kreativa bilder, eftersom hon då kan använda sig av alla sina kreativa sidor. Att tävla inom fotografi är något Hélena gör regelbundet både i Sverige och världen eftersom det enligt henne är det bästa sättet att få konkret feedback och att utvecklas. Hélena ansvarar för kontakt med massmedia, sponsorer och lokaler för eventet.

 • Instagram
 • Facebook
LailaVillebeck.jpg

LAILA VILLEBECK

Laila har sedan 2011 jobbat som specialicerad nyföddfotograf med studio i Linköping. Hon fotar även andra genrer utöver nyfödda och brinner för att skapa bilder med budskap. 2014 deltog Laila för första gången i SM och sedan dess har det blivit många nationella och internationella tävlingar med flera topplaceringar. Laila har dömt tävlingar och kvalifikationer både i Sverige och utomlands. I SM-gruppen är hemsidan Lailas ansvarsområde.

http://fotograflailavillebeck.se

 • Instagram
 • Facebook
 • Instagram
 • Facebook
bottom of page