top of page
Sök
  • Skribentens bildSM i Fotografi

Utställning med de 5 högst placerade bilderna i alla SM-kategorier

Uppdaterat: 16 okt. 2023

Fotograf: Anna Erlandsson

Text: Laila Villebeck

Längs flera rader hänger de fem högst placerade bilderna i varje tävlingskategori. I SM 2023 är det 16 kategorier och totalt hänger alltså 80 av Sveriges absolut bästa bilder i utställningen.


När dörrarna till utställningen öppnas är det många nyfikna och pirriga fotografer som kliver in i rummet. Många har klätt upp sig i galakläder inför prisutdelning och galamiddag. Dagarna innan har jureringen av printfinalen i SM i fotografi genomförts.


Jureringen har deltagarna kunnat följa genom en streaming online, men även om poäng satts på varje bild så vet än så länge bara domarna och arrangörerna vilka bilder som tagit sig ända till toppen. Efter den öppna jureringen samlas nämligen domarna för en sluten jurering för att se över topp tio i varje tävlingskategori och diskutera eventuella omkastningar i resultatlistan. Det betyder att en bild som legat på plats tio inför den slutna jureringen kan hamna högst upp och få guldmedalj. Och tvärtom.


Att hitta sin bild hängandes i galleriet med de fem bästa i varje kategori får garanterat pulsen på de tävlande att gå upp. Bara en timme efter att utställningen öppnats sker prisutdelningen där guld-, silver- och bronsmedaljerna delas ut, så förhoppningarna om en ärofylld medalj höjs utan tvekan om man finner sin bild i galleriet.


I år återupptogs utställningen som fick ta en paus under åren 2019-2022. Men nu är vi glada att ha kunnat återinföra den populära utställningen med de allra bästa bilderna i SM i Fotografi. Detta innebär också att programmet får ett uppskattat mingeltillfälle med kollegor under festliga förhållanden.


Utställningen och prisutdelningen är öppen för alla och det kostar ingenting att delta.


För den som missade utställningen på plats i Alingsås så finns alla finalbilder att se på hemsidan: GALLERI 2023
89 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page