top of page
Sök
  • Skribentens bildSM i Fotografi

Sara Victoria Sandberg är svensk mästare i Digital Illustration

SM i fotografi avgjordes i helgen på Grand Hotel i Alingsås. Alla som vann i respektive kategori kan titulera sig svensk mästare, och Sara Victoria Sandberg lyckades med bedriften att vinna i kategorin Digital Illustration.

Årets vinnare i Digital Illustration: ”Leaving the City” av Sara Victoria Sandberg


”Först en ögonblicks känsla av glädje som svallar upp innan tankarna hinner komma. Sedan en blandning av glädje, chock och tacksamhet. En glädje över vinsten, en chock över det oväntade och en tacksamhet över den bekräftelse som det fantastiskt roliga, men många gånger även krävande arbete som ligger bakom får”, säger Sara Victoria.


Årets SM hade rekordmånga deltagare med 333 anmälda fotografer utspritt på 16 olika kategorier med totalt 1 653 bilder. I finalen tävlade Sara Victoria i kategorin Digital Illustration med sammanlagt fyra bilder där alla tog sig in i topp tio. Sara Victoria Sandberg är en internationellt erkänd fotokonstnär baserad i Stockholm som kombinerar eget fotografi med digitalt måleri. Sara har utvecklat en personlig stil där hon arbetar med ljus och skugga för att forma den vision hon har till ett färdigt konstverk.


”Jag ville att bilden skulle framkalla leenden vid en första betraktelse, men samtidigt innehålla ett underliggande mer allvarligt budskap både om djuren och människan. Bilderna är hämtade från mitt eget bibliotek med bilder som jag samlat på mig genom åren. För mig blir den färdiga bilden en del av mina personliga minnen. I den här bilden är till exempel höghusen i bakgrunden bilder från en resa till Busan, en av världens största hamnstäder belägen i Sydkorea.”

Årets fjärde plats i Digital Illustration: ”Wherever I lay my Hat is my Home” av Sara Victoria Sandberg


Saras bilder kännetecknas av skönhet, mystik, berättande och ibland även humor. Att skapa konst som går bortom gränserna för verkligheten i bilder som väcker känslor och tankar hos betraktaren är en viktig drivkraft. Djur används ofta som ett redskap för att förmedla en berättelse. Huvudkällan till inspiration är alltid naturen, personliga känslor och ögonblickets inspiration.


”Jag tänkte på en story där djuren har fått nog och är trötta på stadslivet och dess krävande miljö och packar sina väskor och lämnar staden mot nya äventyr. Bilden kan betraktas utifrån djurens eget perspektiv med dagens referensram på hur vi håller djur i fångenskap långt bort från deras naturliga miljö. Men den kan också betraktas utifrån vårt eget perspektiv där den representerar oss själva och önskan för många av oss att fly vardagens krävande samhälle och fly storstaden för att komma närmare oss själva och tillbaka till naturen”, säger Sara Victoria med ett leende.Sara har varit representerad vid olika utställningar både i hemlandet och utomlands. Hennes konstverk har fått många internationella utmärkelser och har publicerats flitigt.


”Jag vill fortsätta att skapa stämningsfulla bilder som väcker känslor hos betraktaren. Man ska kunna känna stämningen i bilden vare sig den är glädjande, mystisk, tankfull eller humoristisk. Tolkningen av bilden överlåter jag helst till betraktaren. Det ligger något i ordspråket om att en bild säger mer än tusen ord. Sedan vill jag utveckla och förbättra både min teknik och bildberättelse. Hittills har jag oftast skapat fristående bilder, men har en tanke om att även arbeta med teman och serier”, säger Sara Victoria.


För mer information, besök: http://www.saravictoriasandberg.com

94 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page