top of page
Sök
  • Skribentens bildSM i Fotografi

Lina Kronholm är svensk mästare i Tama djur


SM i fotografi avgjordes i helgen på Grand Hotel i Alingsås. Alla som vann i respektive kategori kan titulera sig svensk mästare, och Lina Kronholm lyckades med bedriften att vinna i kategorin Tama djur.

Lina Kronholm är från Malmö och hästarna har alltid varit hennes huvudmotiv. Hon drivs av kärleken till hästarna och arbetar för att fånga den styrka, elegans och godhet som hästar har. Somrarna hon jobbade på Island är en stor inspirationskälla till hennes fotografier och gjort att Islandshästarna har ett extra fokus i hennes bilder.

Årets vinnare i Tama djur: ”Mythical Guardian” av Lina Kronholm


Jag hade haft en idé ett tag om en viss bild jag ville skapa, en mörk häst med ljus man i en trollskog. De tallskogarna med mycket mossa och grönt har alltid gett mig en magisk känsla och islandshästar har alltid betytt extra mycket för mig. Det tog ett tag innan jag hittade den perfekta hästen och den perfekta skogen som var tillräckligt nära varandra, hästen kördes lite över timme för att vara med på fotograferingen. I efterarbetet och redigeringen fokuserade jag mycket på att just få fram denna magiska och nästan förtrollande känsla som dessa hästar och skogarna utstrålar. Därav fick den namnet "Mythical Guardian.”

Årets delad sjätteplats i Tama djur: ”Obsidian Dunes” av Lina Kronholm


Årets SM hade rekordmånga deltagare med 333 anmälda fotografer utspritt på 16 olika kategorier med totalt 1 653 bilder. Det här var första gången Lina tävlande i SM och hon gick till final med tre bilder i kategorin Tama djur. Bilden som vann heter ”Mythical Guardian”.


“Jag kunde knappt förstå att jag vunnit. Jag hade absolut inte förväntat mig att vinna och var bara så glad att ens få vara med i finalen. Men det var en fantastiskt fin bekräftelse på att allt det arbete man lagt ner resulterat i något som kan uppskattas av många, inte bara mig själv. Detta är första året jag är med och tävlar vilket gör att vinsten betyder extra mycket”


Glad vinnare i Tama djur - Lina Kronholm Foto: ROBIN LEVIN


På frågan vad Lina kommer att göra den närmsta tiden framöver, svarar hon:


Jag kommer fortsätta med mina kreativa projekt och nu i slutet av 2023 så släpper jag ännu en gång min efterlängtade islandshästkalender för 2024.”


För mer information, besök: Kronoholm Foto


13 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page