top of page
Sök
  • Skribentens bildSM i Fotografi

Anna Almén är svensk mästare i kategorin Fine Art

Uppdaterat: 15 okt. 2023

SM i fotografi avgjordes i helgen på Grand Hotel i Alingsås. Alla som vann i respektive kategori kan titulera sig svensk mästare, och Anna Almén lyckades med bedriften att vinna i kategorin Fine art och även placera sig på tredje plats i Digital illustration.

Årets vinnare i Fine Art: ”curves in the city” av Anna Almén.

”Att få vinna en klass två år i rad är magiskt. Jag är bara glad att få komma med till final, att sedan inse att man vinner en klass, det går inte att beskriva i ord hur underbar känslan är”, säger Anna.


Årets SM hade rekordmånga deltagare med 333 anmälda fotografer utspritt på 16 olika kategorier med totalt 1 654 bilder. I finalen tävlade Anna i kategorierna Fine Art, Dokumentär, Digital Illustration, Kommersiellt och Natur - Landskap.

”Min vinnarbild är tagen på en resa till Madrid. Jag älskar storstadspulsen. Att få gå runt med vidvinkelobjektivet bland skyskraporna är en av mina favoriter just nu. Jag hade i år sju bilder till final och fem av dem kom i topp fem”, säger Anna stolt.

Årets tredje plats i Digital Illustration: ”Way to heaven or hell” av Anna Almén

Anna Almén är en självlärd amatörfotograf . Hon bor tillsammans med sin man i mörkaste Småland, närmare bestämt i Vetlanda. Hon älskar att resa och bor delar av året i Spanien. Hon har hela livet varit mycket intresserad av färg , form och arkitektur.

”Jag började tävla i fotografi för cirka fem år sedan och det här är tredje året i rad som jag är med i SM. Jag började i en fotoklubb och har sedan fortsatt uppåt. Jag tävlar nu även internationellt i FIAP, International Federation of Photographic Art.”

Glad vinnare i Fine Art - Anna Almén Foto: ROBIN LEVIN


Den närmsta tiden framöver kommer Anna att fokusera på att lära sig mer, utmana sig själv och prova nya saker för att utvecklas.

”Min plan framåt är att kanske testa en ny kategori inför nästa år. Jag älskar utmaningar, testar och lär mig gärna nya saker. Sen hoppas jag att jag får möjlighet att göra ett par resor framöver, kanske London eller någon annan rolig storstad”, säger Anna.


8 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page