top of page
Sök
  • Skribentens bildSM i Fotografi

Årets Rookie, Årets Raket och andra nyheter i SM i Fotografi 2024Intresset för SM i Fotografi växer för varje år och varje år slås rekord i antalet tävlingsbidrag. Nivån höjs i samma takt och konkurrensen är stenhård om de ca 10-15 finalplatserna som står på spel i varje tävlingskategori. Det blir alltfler digitalt insända bidrag som håller jättehög kvalitet, men som inte går till final just på grund av den höga konkurrensen. För att höja uppmärksamheten även för den digitala kvalomgången i SM, har SM-gruppen, utöver de diplom som högt poängsatta bidrag belönas med, även infört två helt nya priser; Årets Rookie och Årets Raket.


ÅRETS ROOKIE

Årets Rookie är priset som går till den förstagångstävlande i SM som får högst sammanlagd poäng på sina 3 högst poängsatta bilder.


ÅRETS RAKET

Priset Årets Raket går till den fotograf som med totalpoängen på sina 3 högst poängsatta bilder i den digitala grundomgången har förbättrat sig mest jämfört med sina 3 högst poängsatta bilder föregående år. Poängen räknas endast om man deltagit två år i följd, utan att stå över ett eller flera år.


ANDRA NYHETER FÖR SM 2024


  • 2 nya kategorier: Sport och Naturfotografi Macro

  • Bröllop Porträtt byter namn till Bröllop Öppen och reglerna förändras i kategorin

  • Bröllop Dokumentär byter namn till Bröllop Reportage

  • Ny ort för årets event är Fagerudd Konferens utanför Enköping

43 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page