OM ATT TÄVLA I SM I FOTOGRAFI

2018 startade Svenska Porträttfotografers Förbund tävlingen SM i fotografi som en vidareutveckling av tävlingen SM i porträttfotografi. Tävlingens historia finner du här!

Vi välkomnar samtliga fotografer i Sverige att delta med sina bidrag till SM 2019. 

Alla fotografer, såväl amatörer som professionella kan delta i tävlingen. 
Alla bilder kommer att bedömas enligt samma kriterier. Fotografer kan tävla med tjugo bilder totalt fördelat på tävlingens olika kategorier, dock max fyra bilder i varje kategori. 

Det enda kravet för att få delta i SM är att du är svensk medborgare.

 

Tävlingen genomförs i tre olika steg - se nedan!


Lyckas du bra med dina bilder i SM så har du möjlighet att även bli uttagen till det Svenska landslaget som deltar i World Photographic Cup (WPC)!

  • Steg 1: De digitala bilderna som skickats in bedöms och poängsätts enligt internationell standard av utbildade domare. De bilder som hamnar i topp tio i varje kategori går vidare till print-tävlingen i steg 2. 

  • Steg 2: Finalisternas printade förstoringar blir bedömda vid en live-jurering av utbildade domare. Förstoringarna presenteras för domarna en och en i en visningsbox, med jämnt fördelat ljus och en färgtemperatur på 5000 kelvin. Bedömningen kommer att ske den 18 oktober på Fotografiska Museet i Stockholm.
    Missa inte chansen att vara med på live-jureringen! Biljettpris - se här!

  • Steg 3: Domarna överlägger bakom stängda dörrar för en sista granskning av förstoringarna, och fastställer topp 3 i varje kategori.

 

VEM BLIR SVENSK MÄSTARE I BRÖLLOPSFOTOGRAFI??
Vinnaren i varje kategori får titulera sig Svensk mästare i kategorin och kommer att erhålla en kristall-statyett. De tre fotografer som får högst poäng i varje kategori erhåller en medalj och ett diplom för första, andra och tredje placering.

 

SVENSK MÄSTARE I FOTOGRAFI
Titeln “Svensk Mästare i Fotografi” tilldelas den fotograf som erhållit högst sammanlagda poäng på sina sex högst poängsatta bilder. 
Första, andra och tredje plats för sammanlagda totalpoäng på sina sex högst poängsatta bilder kommer att få ta emot Guld-, Silver- respektive Bronsmedaljer samt kristall-statyetter.

 

Alla belönade fotografer kommer att presenteras vid prisutdelningen på Fotografiska Museet den 19:e oktober 2019. Till de prisvinnande fotograferna i varje kategori kommer medaljer och kristall-statyetter delas ut. 

Diplom till övriga fotografier som har fått 76 poäng eller högre i varje kategori skickas ut via e-post. 

Prisutdelningen är kostnadsfri för alla finalister.


BILDKRITIK
Lördagen den 19:e oktober håller domarna workshop med bildkritik där de tar fram ett urval av alla inskickade bidrag och ger feedback. Detta brukar vara en av de mest uppskattade programpunkterna under SM-helgen. Biljettpris - se här!

 

WORLD PHOTOGRAPHIC CUP
Sverige tävlar varje år i World Photographic Cup med ett landslag. Tävlingen består av sex kategorier och bidragen dit kommer att utses bland de som når topplaceringar i SM i Fotografi samt Årets Bild. 

 

Lycka till!

Svenska Porträttfotografers Förbund

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

© 2019 Svenska Porträttfotografers Förbund