Tre tävlingar i en!

SM i fotografi har snabbt utvecklats till ett av Sveriges mest ansedda tävling i bild.

Vi välkomnar samtliga fotografer i Sverige att delta med sina bidrag till SM2018. Detta år utökas tävlingen med flera nya kategorier för att göra tävling ännu mer attraktiv till fler fotografer.

Det svenska landslaget i fotografi, World Photographic Cup (WPC) kommer huvudsakligen utgöras av vinnarna i SM, vilket utgör SM till det mest framstående tävlingen i fotografi i Sverige.

Alla fotografer, skickliga amatörer och professionella kan delta i tävlingen. Alla bilder kommer att bedömas enligt samma höga standard. Fotografer kan tävla med upp till tjugo bilder fördelat på fler kategorier, upp till fem bilder i varje kategori. Tävlingen genomförs i tre olika faser.

  • Fas 1: De digitala bilder bedöms och poängsätts enligt internationell standard av domarna. De bilder som hamnar i topp tio i varje kategori utgör listan av finalister till nästa delmoment och blir då ombedda att skicka in sina bidrag som en fysisk förstoring.
  • Fas 2: Finalisternas förstoringar blir bedömda under tävlingen i enlighet med de ljusförhållande som krävs för en internationell bedömning. Dessa förstoringar kommer att hängas i ett SM finalgalleri. Bedömningen sker live i Stockholm under hösten (see viktiga datum på första sidan).
  • Fas 3: Domarna överlägger bakom stängda dörrar för en sista granskning av poäng och fastställer topp 3 i varje kategori.

 

  1. SM Medaljer i varje kategori

De tre främsta fotografer i varje kategori erhåller en medalj och ett diplom för första, andra och tredje placering per kategori. Diplom delas ut till samtliga bilder som tilldelats 76 poäng eller mer.

Utmärkelser:
SM Guld, SM Silver, SM Brons i respektive kategori

 

  1.  Svensk Mästare i Fotografi

Titeln “Svensk Mästare” tilldelas den fotograf som erhållit högst poäng sammanlagt för en kollektion av sex bilder.  Första, andra och tredje plats för sammanlagda totalpoäng kommer få ta emot SM Guld, Silver och Brons medaljer samt kristall statyetter.

 

  1. World Photographic Cup

Sverige tävlar varje år i World Photographic Cup med ett landslag. Tävlingen består av sex kategorier och bidragen kommer att utses bland vinnarna av Årets bild samt SM. (Portrait, Wedding, Commercial, Wildlife/Nature, Reportage and Digital Illustration) SM kommitten hanterar urval samt anmälan för lagtävlingen. Svenska Porträttfotografers Förbund täcker kostnaden för laget.

 

WPC har regler utöver de krav som SM ställer, därför kommer SM kommitten säkerställa att fotografer vars bilder är kandidater till tävlingen uppfyller de extra krav. Varje fotograf kommer kommer bli separat tillfrågad och ombes att besvara dessa kravställningar inom fem dagar för att kunna vara en del av det svenska landslaget.

 

Krav för WPC kan hittas här: http://www.worldphotographiccup.org/

Hoppa till verktygsfältet